«Να καταφέρουμε φέτος ό,τι δεν καταφέραμε πέρυσι»

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Δημήτρη Σπανού από την ΠΑΕ Χανιά – Όλα όσα είπε ο έμπειρος τεχνικός και ο Αντώνης Ροκάκης

Πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η παρουσίαση του Δημήτρη Σπανού από την ΠΑΕ Χανιά, με τον έμπειρο τεχνικό να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Ταουσιάνη που θα συνεχίσει την καριέρα του στην εθνική Ελπίδων. Στην παρουσίαση έδωσε το παρών και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Αντώνης Ροκάκης.

Όσα είπε ο Δημήτρης Σπανός:

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια. Είναι σημαντικό άνθρωποι που είναι σοβαροί, μετρημένοι στην δουλειά τους και στη ζωή τους, να σε επιλέγουν. Για εμένα είναι μετάλλιο να με επιλέγουν καλοί άνθρωποι όπως ο πρόεδρος και η διοίκηση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή εδώ. Εξίσου σημαντικό είναι ότι έγιναν πολύ γρήγορα τα πράγματα με την φυγή του Γιάννη Ταουσιάνη, τον οποίο θέλω να συγχαρώ για την πορεία του. Όσο αυστηρά και να κρίνεις έναν άνθρωπο, όταν είναι επιτυχημένος φαίνεται. Με εξιτάρει το γεγονός ότι έρχομαι σε μία ομάδα που δεν έχει παίξει ποτέ Super League. Με εξιτάρει το γεγονός ότι το όνομα ενός προπονητή μπορεί να μείνει στην ιστορία ενός συλλόγου. Τα χρήματα και η δόξα έρχονται και παρέρχονται. Αυτό που μένει είναι οι φιλίες και οι ανθρώπινες σχέσεις.

Ευχαριστώ την διοίκηση που με επέλεξε. Δεν άλλαξε τίποτα, υπάρχει πλάνο, όμως υπάρχει πλάνο με το σκεπτικό ότι η ομάδα θα πλαισιωθεί με παιδιά που θα θέλουν να είναι εδώ, θα γίνουν ένα με τον κόσμο και την ομάδα. Δικαίωμα των παιδιών που επέλεξαν άλλες ομάδες, αλλά και δικό μας δικαίωμα να επιλέξουμε καλύτερους παίκτες από αυτούς που είχαμε. Θέλουμε να επιλέξουμε μία ομάδα σοβαρή. Θα φτιάξουμε μία ομάδα με μεγαλύτερη εμπειρία. Το πρωτάθλημα το παίρνεις με την δουλειά, την καθημερινότητα, την οργάνωση και το έχω δει τις ημέρες που είμαι εδώ.

Νιώθω ότι είμαι εδώ χρόνια και θέλω να είμαι στο τέλος της σεζόν αγαπητός κι εγώ όπως άλλοι συνάδελφοι μου. Οι κινήσεις θα είναι πάρα πολύ προσεκτικές. Όλοι κάνουμε λάθη. Να ξέρετε ότι την στιγμή που θα πρέπει θα είμαστε έτοιμοι. Όχι για να πάρουμε το πρωτάθλημα αλλά για να παίζει η ομάδα μου το κάθε 90λεπτο σαν να είναι το τελευταίο. Έχω πολλή όρεξη για να δουλέψω. Θα ήθελα περισσότερο να δείξω πράγματα με την δουλειά μου και όχι με τα λόγια μου».

Για τον σχεδιασμό της ομάδας: «Το πλάνο της ομάδας ήταν να κρατηθεί ο μεγαλύτερος κορμός. Αναγκαστικά δεν γίνεται αυτό όμως, γιατί η επιλογή κάποιων ήταν διαφορετική. Οι ανανεώσεις που έχουν γίνει είναι δεδομένες. Κάναμε και μία προσπάθεια για κάτι άλλο, το οποίο δεν μπορούμε να το πούμε. Κάποιος παίρνει το δρόμο του, άλλος έχει τις επιλογές του. Με βάση το 25-26, ως αριθμό ρόστερ θα είμαστε έτοιμοι όταν θα πρέπει. Σήμερα ήταν η πρώτη μεταγραφή και θα έχουμε μεγαλύτερη και καλύτερη συνέχεια. Χωρίς να θέλω να θίξω τον Κώστα που έχει προσόντα και θέλει να τα δείξει στην ομάδα. Θα είμαστε έτοιμοι, ίσως λίγες μέρες αργότερα αλλά θα είμαστε».

Όσα είπε ο Αντώνης Ροκάκης:

Για τον Δημήτρη Σπανό: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρισκόμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε το νέο καπετάνιο στο τεχνικό τιμ και στην ομάδα μας. Έναν άνθρωπο που πάντα ήταν στο μυαλό μου, όπως του είπα στο τηλέφωνο, ως πιθανός μελλοντικός τεχνικός των Χανίων, για αρκετούς σημαντικούς λόγους. Κάποιοι από αυτούς είναι ότι είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος χωρίς πολλά λόγια και με πολλή δουλειά έχει καταφέρει πολλά σημαντικά πράγματα στην καριέρα του και γι’αυτό τον επιλέξαμε με τους συνεργάτες μου.

Το βιογραφικό του τα λέει όλα. Θέλω να πιστεύω ότι με τα νέα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με το χτίσιμο μίας ομάδας πάντα με την καθοδήγηση του κόουτς και με την εμπειρία μας ως διοίκηση ευελπιστούμε να καταφέρουμε ό,τι δεν έχουμε καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή»

Για την σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Ως απολογιστικό κομμάτι της σεζόν που πέρασε, μπορώ να πω ότι τερματίσαμε δεύτεροι, στην καλύτερη θέση της ιστορίας μας και καταφέραμε πράγματα που δεν είχαμε κάνει έως τώρα. Ήταν μία χρονιά που μας δίδαξε παραπάνω πράγματα, γίναμε πιο σοφοί και με την προσθήκη του νέου προπονητή μας, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε αυτό που πραγματικά αναμένουμε τόσα χρόνια».

Για την συμπαράσταση του κόσμου και την διοίκηση της ΠΑΕ: «Το μεγάλο μου παράπονο πρόπερσι ήταν η συμπαράσταση του κόσμου των Χανίων σε γενικό επίπεδο. Η κοινωνία των Χανίων σχετικά με την ομάδα, που όπως γνωρίζουμε όλοι είναι η ομάδα που εκπροσωπεί το νομό Χανίων σε επαγγελματική κατηγορία. Υπάρχουν αρκετοί επιχειρηματίες των Χανίων που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να βοηθήσουν το πρότζεκτ μας. Η ομάδα προχωράει κανονικά ανεξάρτητα το εάν έφυγαν κάποιοι παίκτες που εμείς μπορεί να θέλουμε να κρατήσουμε. Η ομάδα συνεχίζει με βάση τον στόχο της, τον σχεδιασμό της. Στο τέλος της ημέρας το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο στο θέμα του ρόστερ. Δεν έχει να κάνει με κάποια άτομα που θα θέλαμε να συνεχίσουμε μαζί τους. Έχει να κάνει με την θέληση που έχουμε εμείς ως διοίκηση και έχει να κάνει με το ότι η μαγιά που έχει αποκτήσει αυτή η ομάδα είναι αρκετά ώριμη για να κάνει της επιλογές της με σοφία και πιο επιλεκτικό τρόπο».

Για τον Γιάννη Ταουσιάνη: «Είναι χαρά μας ως ομάδα που δεύτερος προπονητής της ομάδας μας πηγαίνει σε Εθνική ομάδα, καθώς μετά τον Νίκο Παπαδόπουλο το καταφέρνει και ο Γιάννης Ταουσιάνης. Αυτό σημαίνει ότι οι επιλογές που κάνουμε δεν είναι τυχαίες. Είναι τιμή μας που βρίσκεται στην ομάδα μας ο Δημήτρης Σπανός, τιμή μας που συμμετέχει σε αυτό. Ο λαός του κόσμου των Χανίων διψάει να δει αυτή την ομάδα επιτέλους εκεί που όλοι ονειρευόμαστε. Είμαστε πεπεισμένοι ότι με ταπεινότητα και σεβασμό θα καταφέρουμε αυτό που επιθυμούμε».

Για την γλυκόπικρη περσυνή σεζόν και την φετινή: «Η χρονιά που πέρασε αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση. Είναι γεγονός ότι θα μπορούσαμε. Η ομάδα έφτασε στο τέλος να είναι πρώτη και να μπορεί να είναι σε ένα πολύ καλό σημείο στο παιχνίδι με την Ηλιούπολη. Η ομάδα είναι για δέκατη σερί χρονιά στην κατηγορία, το οποίο είναι και καλό και κακό. Η ομάδα είχε να παλέψει εμπόδια και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και δεν μπορούσε να αποδείξει όλα όσα μπορούσε να κάνει. Φαίνεται ότι ο κύκλος έχει γυρίσει. Εμείς τους φίλους μας δεν τους αλλάζουμε ούτε τους πουλάμε. Η ζωή είναι ένας κύκλος και όποιος έχει επιμονή και υπομονή στο τέλος δικαιώνεται».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook