Ελίασον: «Απολαμβάνω την παρουσία μου στην ΑΕΚ»

Ο Νίκλας Ελίασον της ΑΕΚ, κλήθηκε στην εθνική Σουηδίας για τα φιλικά παιχνίδια απέναντι στην Δανία και την Σερβία και φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό το γεγονός.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Fotbollskanalen αναφέρθηκε στην εξαιρετική σεζόν που έκανε στην ΑΕΚ, το πόσο καλά είναι στην Ελλάδα, αλλά και την προοπτική να αγωνιστεί κάποια στιγμή στη Βραζιλία.

«Νιώθω φανταστικά. Πάντα ήταν όνειρό μου να αγωνιστώ στην εθνική Σουηδίας, είναι μεγάλη χαρά», ανέφερε αρχικά ο Σουηδός εξτρέμ.

Για τη φετινή του σεζόν είπε: «Είναι ξεκάθαρο πως η φετινή χρονιά ήταν ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Θεωρώ ότι έκανα βήματα προόδου στο παιχνίδι μου, την ώρα που η ομάδα τα πήγε καλά και έπαιξε στην Ευρώπη. Ήταν μια καλή χρονιά και χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να βρίσκομαι εδώ».

Παρά την καλή του πορεία στο εξωτερικό, παίζοντας στην Μπρίστολ και τη Νιμς πριν μετακομίσει στην ΑΕΚ, ο 28χρονος εξτρέμ δεν βρισκόταν στις κλήσεις της εθνικής Σουηδίας. Ο ίδιος σημείωσε: «Είναι φυσικό πάντα να περιμένω να κληθώ. Υπήρχαν στιγμές που νιώθω ότι ήμουν πιο κοντά σε αυτό, άλλες πιο μακριά. Αλλά πάντα είχα την ελπίδα και το να είμαι τώρα στις επιλογές είναι μεγάλη χαρά».

Ο Ελίασον σχολίασε το γεγονός ότι η μητέρα του είναι από τη Βραζιλία και υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλη ομάδα της χώρας του καφέ, αλλά υπογράμμισε ότι απολαμβάνει την πορεία του στην ΑΕΚ, καθώς του ταιριάζει το στιλ ποδοσφαίρου που παίζει.

«Η μητέρα μου είναι από τη Βραζιλία και είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον από εκεί. Παρακολουθώ το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα από πολύ μικρός, άρα έχω κάποια σύνδεση. Δεν πρέπει να υπάρχουν πολλοί Σουηδοί που το παρακολουθούν όπως εγώ. Αλλά απολαμβάνω την ΑΕΚ και νομίζω ότι είναι ένα θαυμάσιο περιβάλλον να βρίσκομαι. Η προσοχή μου είναι στραμμένη εκεί. Θα ήταν απίθανο να παίξω κάποια στιγμή στη Βραζιλία. Δεν το γνωρίζω, αλλά δεν νομίζω να έχουν υπάρξει πολλοί Σουηδοί ποδοσφαιριστές στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα. Θα ήταν ένα ωραίο πράγμα για να ζήσω. Το αν θα συμβεί, θα το δούμε».

Τέλος, ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League στο γήπεδο της ΑΕΚ κι απάντησε: «Στην Ελλάδα οι οπαδοί είναι πολύ παθιασμένοι και αυτό ήταν μάλλον λίγο ευαίσθητο για πολλούς. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή η επιτυχία δείχνει ότι όλες οι μεγάλες ομάδες παίρνουν καλά αποτελέσματα και προχωρούν μπροστά. Εγώ βρίσκονται 100% στο πλευρό της ΑΕΚ και σκέφτομαι ότι ίσως δεν το καλύτερο που το κατέκτησαν στο δικό μας γήπεδο».

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook