Η Ελλάδα δεν βγάζει πλέον 5η ομάδα στην Ευρώπη!

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα όποιος κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας (Παναθηναϊκός – Άρης) το ερχόμενο Σάββατο (25/05), θα βγει στο Europa League!

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας! 

Έτσι η Ελλάδα δεν μπορεί να βγάλει, πλέον και 5η ομάδα στην Ευρώπη! Αυτό θα συνέβαινε ΜΟΝΟ αν ο Ολυμπιακός τερμάτιζε 4ος, ο Άρης κατακτούσε το Κύπελλο και οι Πειραιώτες σήκωναν το Conference.

Οπότε όποιος κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας (Παναθηναϊκός – Άρης) το ερχόμενο Σάββατο (25/05), θα βγει στο Europa League!

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League. Αυτό σημαίνει πως θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μία θέση στο νέο League Stage του Champions League της σεζόν 24/25.

Θα εκκινήσει το ταξίδι του από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions Path της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι ημερομηνίες του δεύτερο προκριματικού γύρου είναι 23/24 Ιουλίου για τα πρώτα ματς και 30/31 Ιουλίου για τις ρεβάνς. Ακολούθως ο 3ος προκριματικός γύρος θα διεξαχθεί στις 6/7 και 13 Αυγούστου και τα playoffs στις 20/21 και 27/28 Αυγούστου.

Η ΑΕΚ τερμάτισε στην 2η θέση της Super League. Αυτό σημαίνει πως το “όνειρο” του Champions League χάθηκε και θα διεκδικήσει μία θέση στο νέο Conference League της σεζόν 24/25.

Η ΑΕΚ θα εκκινήσει το ταξίδι της από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions Path.

Οι ημερομηνίες του δεύτερο προκριματικού γύρου είναι 25 Ιουλίου για τα πρώτα ματς και 1η Αυγούστου για τις ρεβάνς. Ακολούθως ο 3ος προκριματικός γύρος θα διεξαχθεί στις 8 και 15 Αυγούστου και τα playoffs στις 22 και 29 Αυγούστου.

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την ευρωπαϊκή του παρουσία στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League, με τις ημερομηνίες των αγώνων να είναι στις 25 Ιουλίου και 1 Αυγούστου.

Οι ερυθρόλευκοι μπορούν να “αναβαθμίσουν” το εισιτήριο, εάν κατακτήσουν το Conference League στις 29 Μαΐου. Σε αυτή την περίπτωση, θα αγωνιστούν απευθείας στο League Stage του Europa League.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός δεν μεταβιβάζει το εισιτήριο του στο Conference League, αν κατακτήσει την κούπα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook