Φωτιά στη Σταμάτα: Εκκενώνονται οικισμοί, μηνύματα του «112» – Πάνω από 1,5 χλμ το πύρινο μέτωπο

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική περιοχή στη Σταμάτα Αττικής.

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική περιοχή στη Σταμάτα Αττικής.

Επί τόπου στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, καθώς στην περιοχή υπάρχουν αρκετά σπίτια.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 18 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις κάνουν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Παράλληλα, στην περιοχή βρίσκονται για να βοηθήσουν το έργο των πυροσβεστών και να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο  και χωματουργικά μηχανήματα, που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η φωτιά έγινε αντιληπτή από drone της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που πετούσε πάνω από την περιοχή.

Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση

Για εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στη Σταμάτα μιλάει ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικής, Νίκος Λαβράνος.

«Δίνεται μάχη να πέσει το μέτωπο πριν νυχτώσει» λέει (ΕΡΤ) προειδοποιώντας πως οι φλόγες είναι κοντά σε οικισμούς. Η πυρκαγιά καίει σε αστικό και δασικό ιστό γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας» τόνισε.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυνατούς ανέμους, ισχυρές ριπές και συνεχής αλλαγές κατεύθυνσης του αέρα» αναφέρει ο κ. Λαβράνος.

Δείτε σε βίντεο από drone το μέτωπο της πυρκαγιάς στη Σταμάτα:

Μηνύματα του 112

Στους κατοίκους της περιοχής εστάλησαν και ειδοποιήσεις από το «112» του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Το πρώτο μήνυμα, στις 16:30 αναφέρει ότι οι κάτοικοι της Σταμάτας θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Στο δεύτερο μήνυμα, λίγα λεπτά αργότερα, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας ζητά από τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή της Αμυγδαλέζας να απομακρυνθούν μέσω της λεωφόρου Σταμάτας προς την πλατεία του οικισμού.

Σε τρίτο μήνυμα του «112» η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους της περιοχής Γαλήνη Σταμάτας να απομακρυνθούν μέσω της λεωφόρο Σταμάτας προς την Δροσιά.

Τέλος, σε νέο μήνυμα το «112» ζητά από τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Ροδόπολη Αττικής, να απομακρυνθούν προς Δροσιά, μέσω της λεωφόρου Σταμάτας.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook