Τα εννιά μέτρα δεν είναι μακριά για τον Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο αθλητής που κάνει.. θρύψαλα τον συναγωνισμό στο άλμα εις μήκος, είναι ο άλτης που… τρελαίνει κόσμο με τις επιδόσεις του.

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, με δύο άλματα στα 8.65 μ. είναι μιαν ακόμα απόδειξη της ανωτερότητας του Έλληνα πρωταθλητή στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ξεκινά ένας τελικός στο μήκος και δεν υπάρχει ένας που να μην ποντάρει τα λεφτά του στην κατάκτηση της κορυφής από τον Μίλτο.

Κι αυτό βεβαίως έχει επιτευχθεί μέσα από την σκληρή δουλειά αλλά και την αντίληψη των πραγμάτων, καθώς ο Τεντόγλου αντιμετωπίζει κάθε αγώνα με σωστό τρόπο κι αυτό του επιτρέπει τα μεγάλα άλματα.

Ακόμα και… τελευταίος να είναι και να μένει ένα άλμα για να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, ο πρώτος είναι σίγουρο πως δεν θα αισθάνεται άνετα, γιατί απλούστατα ένα άλμα του Μίλτου μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.

Ο αγώνας που έκανε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης ήταν δίχως άλλο εντυπωσιακός, και δεν είναι τυχαίο ότι και ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοσή του.

Και με τέτοια άλματα πως να μην είναι χαρούμενος αυτός ο τεράστιος αθλητής, που δείχνει έτοιμος να γράψει την μεγαλύτερη σελίδα στην ιστορία του αγωνίσματος.

Πόσο πιθανό είναι να δούμε τον Τεντόγλου να κάνει ένα άλμα στα εννιά μέτρα; Είναι ρεαλιστικό «σενάριο» ένα τόσο μεγάλο άλμα που θα πάει το άλμα εις μήκος σε άλλο επίπεδο;

Ο τρόπος που «πετάει» ο Τεντόγλου δείχνει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον για έναν τόσο σπουδαίο αθλητή και όλοι πλέον περιμένουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να δούμε ξανά τον Μίλτο να γράφει ιστορία.

Το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος ανήκει στον Αμερικανό Μάρκ Πάουελ, ο οποίος με άλμα 8.95 μ. είχε καταρρίψει το στοιχειωμένο ρεκόρ του Μπίμον (8.90 μ.) που κρατούσε 32 χρόνια.

Ο Πάουλ, ο Μπίμον, ο Καρλ Λιούις είναι αθλητές – μύθοι στο άλμα εις μήκος και ο Τεντόγλου έχει όλα τα προσόντα για να ξεπεράσει αυτούς τους μύθους.

Είναι χωρίς αμφιβολία ο άλτης που μπορεί να «σπάσει το φράγμα» των εννιά μέτρων και όσοι γνωρίζουν καλά τα «μυστικά» του αγωνίσματος θεωρούν πως αυτός ο τεράστιος αθλητής είναι σε θέση να κάνει το «κόλπο γκρόσο».

Υπομονή χρειάζεται και δουλειά χωρίς σταματημό. Ο Τεντόγλου δείχνει ότι μπορεί να «πετάξει» πολύ πιο μακριά από τα δύο χθεσινά άλματα στα 8.65 μ. και ευχή όλων είναι να δούμε σύντομα ένα άλμα πάνω απ’ τα εννιά μέτρα.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook