The Simpsons: «Προέβλεψαν» οι αρχαίοι Αιγύπτιοι την ύπαρξή τους;

Από τις 17 Δεκεμβρίου του 1989, που προβλήθηκαν για πρώτη φορά, μέχρι σήμερα οι Simpsons έχουν αποδείξει ότι έχουν το χάρισμα να προβλέπουν το μέλλον.

Από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι αγαπημένοι κίτρινοι ήρωες έχουν κάνει «προφητείες», που έχουν βγει αληθινές και έχουν γίνει viral.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι στο 10ο επεισόδιο της 23ης σεζόν με τίτλο «Politically Inept, με τον Homer Simpson», ο Homer εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ειδήσεων το 2012, όπου ένας παρουσιαστής δηλώνει πως «Η Ευρώπη βάζει την Ελλάδα στο eBay»; Tρία χρόνια μετά, την 1η Ιουλίου του 2015, η χώρα μας αδυνατώντας να πληρώσει τις δόσεις του δανείου της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρείται χρεοκοπημένη.

Ή την πρόβλεψή τους για την πανδημία του κορονοϊού; Το 1993, προβλήθηκε το 21ο επεισόδιο της 4ης σεζόν, με τίτλο «Marge in Chains». Σε αυτό, η Marge κατηγορήθηκε για κλοπή και φυλακίστηκε, όσο το υπόλοιπο Springfield μολυνόταν από τη γρίπη της «Οσάκα».

Η γρίπη αυτή προκάλεσε μία πανδημία, όπως συνέβη και με τον κορονοϊό. Το εκπληκτικό είναι ότι στο συγκεκριμένο επεισόδιο, η γρίπη αυτή δεν είχε κάποια θεραπεία, πέρα από την απομόνωση. Ότι δηλαδή ισχύει και με τον COVID-19.

Όταν η Αίγυπτος «προέβλεψε» τους Simpsons

Αυτή τη φορά όμως οι ρόλοι αντιστρέφονται και το αγαπημένο cartoon είναι αυτό που πρωταγωνιστεί σε μία πρόβλεψη πολύ πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στην Αρχαία Αίγυπτο.

Μια εικόνα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Reddit, δείχνει μία αιγυπτιακή σαρκοφάγο, στην οποία απεικονίζεται μία φιγούρα που έχει εξαιρετική ομοιότητα με την μαμά της οικογένειας Simpson, την Marge.

Η φωτογραφία που έχει γίνει viral

Η σαρκοφάγος χρονολογείται πριν από πάνω από 3.000 χρόνια, και στη φωτογραφία που έγινε viral, απεικονίζεται μία γυναικεία φιγούρα με κίτρινο δέρμα, λαχανί αμάνικο φόρεμα και μπλε μαλλιά με το εμβληματικό ψηλό χτένισμα της Marge.

Οι fans της αγαπητής σειράς κινουμένων σχεδίων είναι πεπεισμένοι ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι προέβλεψαν τον χαρακτήρα που έγινε διάσημος τον 20ο αιώνα.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στο Reddit, η σαρκοφάγος ανήκει στο «Νέο Βασίλειο» στην 20η Δυναστεία περίπου στα 1186-1069 π.Χ και απεικονίζει τη θεά Nut.

Ένας ιστορικός εξήγησε ότι το φέρετρο ήταν πιθανότατα για μια έφηβη κοπέλα. Ο ίδιος δήλωσε: «Αυτή είναι η θεά Nut. Έχω δει τα άλλα κομμάτια που ανήκουν σε αυτόν τον τάφο, νομίζω ότι οι γονείς (η νεκρή ήταν ένα 16χρονο κορίτσι) μπορεί απλώς να μην είχαν πολλά χρήματα και έτσι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν να διαθέσουν».

Αρχαιολόγοι, ωστόσο, πιστεύουν ότι ο τάφος περιέχει τα μουμιοποιημένα λείψανα της Tadi της πρώτης κόρης του αρχιερέα του El-Ashmunein, μιας πόλης που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Νείλου και 27 μίλια νότια από το σημείο, όπου ήταν θαμμένη, στη Μίνια.

Η γυναικεία φιγούρα περιβάλλεται από 12 αρχιερείς που πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύουν τις 12 ώρες της ημέρας, σύμφωνα με την MailOnline.

Η σαρκοφάγος ανακαλύφθηκε στη Μίνια της Αιγύπτου

Χαμός στα σχόλια από τους χρήστες

Είναι ενδιαφέρον ότι οι χρήστες Reddit τονίζουν του ευρύματος και της μητέρας των κινουμένων σχεδίων, υποδηλώνοντας ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι «προέβλεψαν» με κάποιο τρόπο την Marge Simpson.

«Η Αίγυπτος προέβλεψε τους Simpsons», έγραψε ένας χρήστης, με κάποιον άλλον να του απαντά: «Ή μήπως οι Simpsons προέβλεψαν τους Αιγύπτιους;».

«Ή μήπως οι Simpsons είναι στην πραγματικότητα οι Αιγύπτιοι», «Πες μου ότι δεν είναι η Marge Simpson», «Απίστευτη η ομοιότητά τους», είναι επίσης κάποια από τα σχόλια που γράφτηκαν.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook