“Μας αφήνει πάρα πολύ ωραία γεύση η απόφαση να επανέλθει η Γ΄Εθνική στην κανονικότητα”

Ο Τάσος Τριανταφύλλου σχολίασε την απόφαση της ΚΥΑ να επιτρέψει εκ νέου τις προπονήσεις στις ομάδες της Γ’ Εθνικής, αλλά και την πιθανότητα της επανέναρξης.

Ο παίκτης του Γιούχτα, Τάσος Τριανταφύλλου, μίλησε στο SDNA για για το διάστημα της αποχής από την αγωνιστική δράση και το πρωτόκολλο που θα πρέπει να τηρούν οι ομάδες. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής εξέφρασε τις δικές του απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με το πρωτάθλημα, ενώ δήλωσε χαρούμενος για την απόφαση της επιστροφής στις προπονήσεις.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάσος Τριανταφύλλου:

Για το πράσινο φως που δόθηκε στις ομάδες να ξεκινήσουν προπονήσεις:

«Είναι κάτι το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί αφιερώσαμε πάρα πολύ χρόνο, στο να μπορέσουμε κι εμείς να βάλουμε ένα λιθαράκι στην απόφαση αυτή. Μας αφήνει πάρα πολύ ωραία γεύση, η απόφαση της Πολιτείας να επανέλθει η Γ΄Εθνική στην κανονικότητα, στις προπονήσεις».

Για το αν κάτι τέτοιο μπορούσε να είχε συμβεί πιο πριν:

«Σίγουρα θα μπορούσε να είχε γίνει πιο πριν, όταν η κατάσταση στην χώρα μας ήταν λίγο καλύτερη επιδημιολογικά, αλλά για να μην πάρουμε το ΟΚ, σίγουρα οι υπεύθυνοι είχαν κάποιο λόγο συγκεκριμένο τον οποίο δεν έχω την δυνατότητα να γνωρίζω».

Για το πόσο δύσκολο ήταν για τους παίκτες όλο αυτό το διάστημα της αποχής από τα ματς και τις προπονήσεις:

«Δεν ήταν είναι ακόμα. Όπως ξέρετε δεν έχουν μπει όλες οι ομάδες, σε ρυθμούς προπόνησης γιατί πιστεύω ότι έχουν μείνει κάποια διαδικαστικά θέματα, τα οποία η ΕΠΟ θα τα διευθετήσει εντός των ημερών. Όσον αφορά το κομμάτι της δυσκολίας ήταν είναι και παραμένει πάρα πολύ δύσκολο, γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε προπονήσεις με την ομάδα. Κάναμε μόνο ατομικές προπονήσεις. Δεν έχει καμία σχέση το να τρέχεις μόνος σου και να κάνεις προπόνηση μόνος σου, παρά με το να κάνεις με όλους τους συμπαίκτες σου προπόνηση. Δεν είναι μόνο το κομμάτι της φυσικής κατάστασης είναι και το ψυχολογικό κομμάτι, το οποίο μας έχει δημιουργήσει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα στην ψυχολογία μας. Είναι βέβαια και το οικονομικό, που είναι και αυτό, κάτι το οποίο μας έχει επηρεάσει αρνητικά».

Για το πως αντιμετώπισαν οι παίκτες των ομάδων όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση:

«Εμείς δεν είχαμε να κάνουμε κάτι. Ακολουθούσαμε τις οδηγίες των ειδικών. Ήμασταν προστατευμένοι με τις μάσκες μας και ακολουθούσαμε κανονικότατα τις οδηγίες. Δεν μπορούσαμε να παρεκκλίνουμε από αυτές. Δεν έχουμε δικαίωμα και κανένας δεν έχει δικαίωμα, να παρεκκλίνει από αυτές. Άρα λοιπόν είμαστε υποχρεωμένοι όλοι, για το καλύτερο, για τον συνάνθρωπο μας και για την υγεία την δική μας».

Για το αν οι παίκτες έχουν «ξενερώσει» από την όλη κατάσταση που επικρατεί…:

«Σίγουρα υπάρχει μία πικρία. Γενικότερα στον αθλητισμό και γενικότερα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Γιατί όπως αποδείχτηκε στην πορεία έπρεπε να έχουμε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, όπως είπα και προηγουμένως. Το ξεχνάμε πάμε στην επόμενη μέρα… Πήραμε το ΟΚ, πήραμε το πράσινο φως. Να βρεθεί η φόρμουλα και να ξαναμπούμε όλες οι ομάδες μέσα στο γήπεδο».

Για το αν οι ομάδες θέλουν να αρχίσει το πρωτάθλημα:

«Αυτό τώρα είναι δικαίωμα των ομάδων. Δεν το γνωρίζω. Απ΄ότι διαβάζω κι εγώ κάποιες ομάδες έχουν κάποια προβλήματα, άλλες ομάδες δημιουργούν κάποια προβλήματα, άλλες ομάδες θέλουν να κατέβουν να αγωνιστούν. Είναι μία περίεργη κατάσταση. Από την στιγμή όμως, που η διοργανώτρια αρχή δεν έχει βγει να πει τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, δεν έχει δώσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή η Πολιτεία δεν έχει δώσει σαφείς προσανατολισμούς, τι θα γίνει με τα τεστ και όλα αυτά νομίζω ότι οποιαδήποτε εισήγηση των ομάδων είτε θετική είναι είτε αρνητική νομίζω ότι είναι άστοχη, γιατί δεν γνωρίζουν τι θα γίνει. Πως θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα, πως θα γίνουν τα τεστ. Όλα αυτά δεν τα γνωρίζουν. Εκτός κι αν γνωρίζουν κάτι, το οποίο δεν το ξέρουμε εμείς και λειτουργούν έτσι».

Για το πόσο δύσκολο είναι για τους παίκτες να ξεπεράσουν όλη αυτή την κατάσταση και να επιστρέψουν στο πριν:

«Μόνο και μόνο με την ψυχολογία, μόνο και μόνο που έχουμε μάθει ότι έχουμε πάρει το πράσινο φως και σιγά-σιγά ξεκινάμε τις προπονήσεις, πλέον έχει αλλάξει όλων μας η ψυχολογία. Έχει πάει προς το καλύτερο, αλλά ακόμη δεν έχει πάει στα επίπεδα τα επιθυμητά διότι, όπως είπα και προηγουμένως κάποιες ομάδες έχουν αντίθετη άποψη».

Για την τροποποίηση που πρόκειται να υπάρξει σ΄ότι έχει να κάνει με την προκήρυξη του πρωταθλήματος:

«Οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρχει κάποια τροποποίηση στο πρωτάθλημα. Απλά όπως είπα εάν δεν βγει η διοργανώτρια, να πει τον τρόπο διεξαγωγής, να πει τι θα γίνει δεν μπορούμε να προδικάζουμε πράγματα και να προσπαθούμε να επηρεάζουμε αποφάσεις. Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες. Ευελπιστώ ότι και εκείνοι οι άνθρωποι, θα το κάνουν όσο το δυνατόν πιο γρηγορότερα, για να μπορέσει να αποκατασταθεί η κανονικότητα και να μπούμε στο γήπεδο όλες οι ομάδες, γιατί επαναλαμβάνω κάποιες ομάδες έχουν μπει ήδη στο γήπεδο και δεν τους ενδιαφέρει αν θα τα πληρώσει η Πολιτεία τα τεστ ή αν θα τα κάνουν από την τσέπη τους. Κάποιες ομάδες έχουν επιβαρυνθεί από την τσέπη τους έχουν την δυνατότητα και συγχαρητήρια, για αυτό το γεγονός και κάνουν προπονήσεις ήδη».

Για τα όσα ακούγονται για προέδρους ομάδων που δεν θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα:

«Δεν μπορώ να απαντήσω. Δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία να απαντήσω και να πω γιατί ο κάθε πρόεδρος, δεν μπορεί να κατέβει να παίξει ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο το λέει αυτό. Έχουν κάποια αιτήματα. Έχουν κάποιες αποφάσεις. Έχουν τέλος πάντων τα δικά τους πιστεύω. Δεν γνωρίζω. Εγώ είμαι με τους ποδοσφαιριστές. Εκφράζω την άποψη των ποδοσφαιριστών και την δική μου άποψη…».

Για το εάν θα πρέπει ποδοσφαιριστές και παράγοντες να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού όλη αυτή την κατάσταση:

«Να κάτσεις με έναν άνθρωπο, που έχει αν όχι την ίδια άποψη με εσένα είναι λίγο κοντά οι απόψεις μας, να κάτσεις να μιλήσεις. Αλλά όταν ένας άνθρωπος έχει αντίθετη άποψη από την δική σου, πως μπορείς να κάτσεις να μιλήσεις μαζί του. Δεν νομίζω ότι, οι απόψεις μας θα μπορούν να διασταυρωθούν και να είναι ίδιες. Εμείς ήμασταν ανοιχτοί από την αρχή, που ξεκινήσαμε μία προσπάθεια κάποιοι ποδοσφαιριστές. Προσπαθήσαμε χτυπήσαμε κάποιες πόρτες. Όλες οι πόρτες μας άνοιξαν. Όλες οι ερωτήσεις που είχαμε σχεδόν όλες απαντήθηκαν. Τώρα να κάτσεις με κάποιο πρόεδρο, ο οποίος δεν θέλει ενώ κάποιος άλλος θέλει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα νομίζω ότι μόνο κακό μπορεί να κάνει. Άρα λοιπόν ξαναλέω οι πρόεδροι ας κάνουν ότι θέλουν. Η άποψη των ποδοσφαιριστών είναι πάντως διαφορετική».

Για το πρωτόκολλο το οποίο θα πρέπει να τηρούν οι ομάδες :

«Τα τεστ θα γίνονται. Το υγειονομικό πρωτόκολλο θα ακολουθηθεί από όλες τις ομάδες. Από μία συνέντευξη που διάβασα, ο κύριος Μαυρωτάς είπε ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο, οι προτάσεις έχουν γίνει μένουν απαντήσεις, για το αν η Πολιτεία θα καλύψει το τεστ. Τα τεστ από την πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι θα καλυφθούν 100% από την Πολιτεία. Δεν νομίζω να αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό. Άρα περιμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις, από τους αρμόδιους φορείς… Πιστεύω την ερχόμενη εβδομάδα να έχει λυθεί και το θέμα αυτό, για να μην υπάρχουν άλλα ερωτηματικά».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook