Στην Χάιντουκ ο Γκατούζο!

Στην Χάιντουκ θα συνεχίσει την προπονητική καριέρα του Τζενάρο Γκατούζο!

Ο Ιταλός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026 και ανακοινώθηκε από την ομάδα του Μάρκο Λιβάγια.

Η ανακοίνωση της Χάιντουκ:

«Η Χάιντουκ είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει ότι η πρώτη ομάδα θα έχει επικεφαλής τον θρυλικό Τζενάρο Γκατούζο τη νέα σεζόν! Υπέγραψε συμβόλαιο με τους μέχρι το καλοκαίρι του 2026 και θα φτάσει στο Σπλιτ την επόμενη εβδομάδα, στην αρχή της προετοιμασίας της πρώτης ομάδας, οπότε και θα τον παρουσιάσουμε επίσημα στο Poljud.

Στην αγωνιστική του καριέρα κέρδισε σχεδόν ό,τι μπορούσε να κερδίσει. Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Ιταλία το 2006, νικητής του Champions League με τη Μίλαν το 2003 και το 2007, διπλός νικητής της Serie A, του UEFA Super Cup και του ιταλικού Super Cup και μία φορά κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων.

Λόγω του στυλ παιχνιδιού του, της μαχητικότητας, του ασυμβίβαστου και της έντονης νοοτροπίας του νικητή, έγινε μια εμβληματική φιγούρα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο Τζενάρο Ιβάν Γκατούζο γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1978 στην πόλη Corigliano Calabro της Ιταλίας και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Περούτζια, όπου έκανε το ντεμπούτο του στους ηλικιωμένους. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Σκωτσέζικη Ρέιντζερς, στη συνέχεια επέστρεψε στην Ιταλία στις τάξεις της Σαλερνιτάνα και το 1999 μετακόμισε στη Μίλαν, η οποία σημάδεψε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Απέκτησε την ιδιότητα του θρύλου στο Σαν Σίρο, μένοντας εκεί για 13 χρόνια και παίζοντας συνολικά 468 παιχνίδια. Έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2013 ως παίκτης της ελβετικής Σιόν και σε αυτόν τον σύλλογο έκανε αμέσως τη μετάβαση στην προπονητική και ανέλαβε τη διοίκηση της πρώτης ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας απορρόφησε γνώσεις από τις μεγαλύτερες Ιταλικές προπονητικές ιδιοφυΐες όπως ο Κάρλο Αντσελότι, ο Μαρτσέλο Λίπι και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι».

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook