Το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου υποδέχτηκε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

Με τίτλο «E QUINDI USCIMMO A RIVEDER LE STELLE»  την εβδομάδα 28 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου 2022.

Το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου υποδέχτηκε εγκάρδια τους εταίρους του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «E QUINDI USCIMMO A RIVEDER LE STELLE»  την εβδομάδα 28 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου 2022.

Μαθήτριες, μαθητές, καθηγήτριες   και καθηγητές από την Ιταλία, την Φινλανδία και την Ισπανία φιλοξενήθηκαν στο σχολείο μας, έλαβαν θερμή υποδοχή από την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Αρχοντάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, παρακολούθησαν μουσικοχορευτική εκδήλωση που ετοίμασαν προς τιμήν τους μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί μας στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, επισκέφθηκαν το CRETAquarium, απέλαυσαν κρητικές παραδοσιακές συνταγές στο εστιατόριο Έργανος, έφαγαν δίπλα στη θάλασσα στο εστιατόριο Μαρίνα. Παρακολούθησαν Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς και χόρεψαν και οι ίδιοι στον Όμιλο χορού Παπαδόκωστα και ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στην πόλη μας με ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σ.Ε.Π.

Στο επίκεντρο της εβδομάδας αυτής ήταν οι εργασίες των παιδιών σε ομάδες στο σχολείο μας, με θέμα την σύνδεση της Αστρονομίας με την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, η επίσκεψη στο σχολείο μας του κινητού Πλανητάριου και με κορυφαία βραδιά την αστροπαρατήρηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου το βράδυ στα τείχη.

Η διάχυτη συγκίνηση στο τέλος της αποχαιρετιστήριας βραδιάς, κατά τη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκαν και τα πιστοποιητικά συμμετοχής σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, σφράγισε την επιτυχία της εβδομάδας. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη και τελευταία εκπαιδευτική μαθησιακή συνάντηση στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος στην Περούτζια της Ιταλίας.

Θερμές ευχαριστίες στα μέλη της τοπικής κοινωνίας, που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας, στην Αντιδήμαρχο Παιδείας και πρόεδρο του ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Αρχοντάκη, στον  Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κ. Συριγωνάκη, στον καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης Βασ. Χαρμανδάρη, το μέλος του ΣΦΑΚ κ. Παν. Παντζέκο, το μέλος της ΑΟΦΠΚ κ. Αλ. Λυχούδη και τον επιστημονικό συνεργάτη του Παρατηρητηρίου του Σχίνακα, κ.Παν.

Ευαγγελόπουλο, που επισκεφθηκαν δια ζώσης ή και διαδικτυακά το σχολείο μας και μίλησαν στα παιδιά, στον κ. Παπαδόκωστα, στους χορηγούς μας Αφοί Σταματάκη Ο.Ε, Terra Creta, ABEA, Priansos, τα supermarket Χαλκιαδάκης, την οικογένεια Πατσουράκη, τον ΕΣΔΑΚ και φυσικά όλους τους γονείς του σχολείου μας, χωρίς την υποστήριξη των οποίων δεν θα μπορούσαμε να προσφέρουμε την αρμόζουσα φιλοξενία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook