Ένα διαφορετικό καλοκαίρι για ΟΦΗ και Εργοτέλη

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την διαφορετική αφετηρία από την οποία ξεκινούν την φετινή χρονιά οι δύο ομάδες της πόλης μας, που διανύουν ένα καλοκαίρι με βίους αντίθετους.

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι βιώνουν ΟΦΗ και Εργοτέλης. Οι δύο από τις Κρητικές ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ της νέας σεζόν ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία.

Κατ΄αρχήν ο ΟΦΗ, μετά από χρόνια ξεκινάει με καλές προϋποθέσεις. Οι θετικοί οιωνοί οφείλονται βασικά στην διοικητική ηρεμία που επικρατεί αλλά και στην εξασφάλιση της αδειοδότησης.

Αν γίνουν συγκρίσεις με τα προηγούμενα χρόνια θα διαπιστώσουμε ότι κάθε καλοκαίρι ο ΟΦΗ «έτρεχε» και ασχολιόταν με έξω αγωνιστικά θέματα και το αγωνιστικό είχε περάσει σε δεύτερο και τρίτο πλάνο. Φέτος δεν ισχύει αυτό.

Το οικονομικό νοικοκύρεμα, η διοικητική σταθερότητα και η σωστή διαχείριση έχουν φέρει τον ΟΦΗ στην θέση να μπορεί να κάνει τον σχεδιασμό και την προετοιμασία του υπό καλές προϋποθέσεις, χωρίς βέβαια τα πράγματα να είναι τέλεια, όμως έχουν μπει στον σωστό τους δρόμο.

Η εξασφάλιση της αδειοδότησης ήταν η κίνηση.. ματ που έψαχνε για να μπορέσει με ηρεμία και άνεση χρόνου  να κάνει τις όποιες κινήσεις του επιτρέπει το.. μπάτζετ του χωρίς να ξεφύγει από το οικονομικό πλάνο που έχει εκπονήσει.

Η έλευση του νέου προπονητή έγινε τον χρόνο που έπρεπε και τώρα σημαντική είναι η στελέχωση του ρόστερ. Φέτος θα γίνει και επιτέλους σωστή και στην ώρα της προετοιμασία. Αν όλα αυτά δεν είναι εχέγγυα μίας καλύτερης από τις προηγούμενες χρονιές, τότε τι να πούμε…

Το μεγάλο στοίχημα τώρα έχει να κάνει με τον κόσμο και τα εισιτήρια διαρκείας αφού και οι καιροί που ζούμε δεν είναι οικονομικά καλοί…

Σχετικά με τον Εργοτέλη, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εν συγκρίσει με τα προηγούμενα χρόνια όπου η διοικητική σταθερότητα και οικονομική φερεγγυότητα ήταν στανταρ φέτος οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν την άνεση να ασχοληθούν μόνο με τα αγωνιστικά θέματά τους.

Ο Εργοτέλης επέστρεψε στην Σούπερ Λιγκ όμως ο δρόμος του δεν είναι στρωμένος με..ροδοπέταλα. Τα όσα γίνονται στο διοικητικό κομμάτι τον έχουν επηρεάσει αν και η καλή θέληση και το.. τρέξιμο κάποιων ανθρώπων έχουν βάλει τα πράγματα σε μία σωστή σειρά.

Η εξασφάλιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας είναι το μεγάλο στοίχημα για να πάρει η ομάδα την αδειοδότηση για την νέα χρονιά. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Κινήσεις σε μεταγραφές και ανανεώσεις χωρίς πλαφόν και περιορισμούς.

Τα προβλήματα που υπάρχουν με το Παγκρήτιο Στάδιο θα πρέπει να ξεπεραστούν για το καλό και των δύο πλευρών.

Το γεγονός ότι βρέθηκε προπονητής και υπάρχει ένα πλάνο προετοιμασίας σίγουρα είναι προς τα συν του Εργοτέλη αλλά για να διαμορφωθεί το ρόστερ θέλει δουλειά.. πολλή.

Κοντολογίς, σίγουρα κάθε καλοκαίρι είναι σημαντικό για το «χτίσιμο» κάθε ομάδας και θα ήταν καλό όλες οι ομάδες να ξεκινάνε από την ίδια αφετηρία. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, ούτε για τις ομάδες της πόλης μας, και μένει να δούμε αν τελικά την νέα σεζόν αυτό θα βγει στο γήπεδο ή όχι…

Άλλωστε όπως σοφά είχε πει κάποιος κάποτε.. «Εμένα με ενδιαφέρει πως θα τελειώσει η σεζόν και όχι πως θα αρχίσει»… Είναι και αυτή μία άποψη…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook