Οι όμιλοι των ελληνικών ομάδων στο Basketball Champions League

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση και σχηματίστηκαν οι όμιλοι στο Basketball Champions League και οι πέντε ελληνικές ομάδες έμαθαν τους αντιπάλους τους.

Η ΑΕΚ τέθηκε επικεφαλής ομίλου και βρέθηκε σε ένα βατό γκρουπ με τις Ρίγα, Ραμάτ Γκαν από το Ισραήλ και τον νικητή ενός προκριματικού γύρου, με τον αντίπαλο να προκύπτει από οκτώ ομάδες.

Ο Προμηθέας περιμένει και αυτός, ομάδα από τα προκριματικά ενώ αντίπαλοι του θα είναι η ισχυρή Γαλατάσαραϊ και η γερμανική Ράστα Βέχτα.

Το Περιστέρι που έφτασε ως το Final Four της περασμένης διοργάνωσης, θα τεθεί αντιμέτωπο με τη Μούρθια, την τουρκική Μανίσα και τη σερβική FMP.

Ο πρωτάρης στην διοργάνωση, Κολοσσός είχε την ατυχία να βρει μπροστά την κορυφαία ομάδα στην ιστορία του BCL, την Τενερίφη, ενώ πολύ ισχυρή είναι και η Καρσίγιακα. Η τρίτη ομάδα του ομίλου είναι η γαλλική Σεντ Κεντίν.

Το μονοπάτι του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό των προκριματικών το νικητή του ζευγαριού Οραντέα (Ρουμανία)-Καλιντόνια Γκλαντιέτορς (Σκοτία) και στη συνέχεια εφόσον προκριθεί θα προκύψει μία ομάδα από τις Τουρκ Τέλεκομ, Σολέ ή Ντεν Μπος.

Αν καταφέρει να φτάσει ως τους ομίλους τότε θα συναντηθεί με την κάτοχο του τροπαίου, Μάλαγα, την Οστάνδη από το Βέλγιο και την Κινγκ Σέτζιν από την Πολωνία.

Αναλυτικά οι όμιλοι

Group A

Χάποελ Χολόν
Ιγκοκέα
Ναντέρ
Βούρζμπουργκ

Group Β

Μάλαγα
Οστάνδη
Κινγκ Σέτζιν
Νικητής προκριματικού με ΠΑΟΚ

Group C

Τενερίφη
Καρσίγιακα
Σεν Κεντίν
Κολοσσός

Group D

Γαλατάσαραϊ
Προμηθέας
Ράστα Βέχτα
Νικητής προκριματικού

Group E

ΑΕΚ
Ρίγα
Ραμάν Γκαν
Νικητής προκριματικού

Group F

Ρίτας Βίλνιους
Φάλκο Σομπατέλι
Ρέτζιο Εμίλια
Σλασκ

Group G

Μανρέσα
Ντερτόνα
Τσέμνιτζ
Νικητής Προκριματικού

Group H

Μούρθια
Περιστέρι
Μανίσα
FMP

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook