Το μεγάλο καλοκαίρι του Βασίλη Τολιόπουλου (vids)

Ο Βασίλης Τολιόπουλος μετά από μια εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Άρη, «εκτόξευσε» τις μετοχές του και ανάγκασε πολλές ομάδες από το «πάνω ράφι» να παρακολουθούν την περίπτωση του.

Ο Έλληνας γκαρντ πήρε εμπιστοσύνη στους «κίτρινους» από τον Γιάννη Καστρίτη, εξέλιξε το παιχνίδι του και βγήκε μπροστά όντας ο ηγέτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης σε μία πάρα πολύ καλή χρονιά.

Ο Τολιόπουλος με τη σεζόν που πραγματοποίησε κέρδισε με το σπαθί του μία θέση στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας για το Προολυμπιακό από τον Βασίλη Σπανούλη και έχει και πολλές πιθανότητες να βρίσκεται στην τελική 12αδα.

Είναι ένας από τους καλύτερους σκόρερ από μακρινή απόσταση που βρίσκονται στη «γαλανόλευκη», ενώ δεδομένα είναι το πιο «καυτό» όνομα στην Basket League.

Η Τουρκ Τέλεκομ, ο Άρης, οι «αιώνιοι» και η Euroleague

Ο 28χρονος γκαρντ μένει ελεύθερος και αναμένεται να εξετάσει τις επιλογές του, υπάρχει ενδιαφέρον τόσο από τον Άρη για παραμονή, όσο και από ομάδες της Euroleague και δεδομένα κοιτάζουν την περίπτωση του και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό.

Ο Τολιόπουλος είχε ένα αρκετά χαμηλό μισθό στον Άρη και το δεδομένο είναι ότι θα αυξήσει κατά πολύ τα έσοδα του στο επόμενο συμβόλαιο που θα υπογράψει. Το ενδιαφέρον από EuroCup και Basketball Champions League είναι μεγάλο και θα βρει πολύ καλό συμβόλαιο.

Ο 28χρονος πιθανότατα στο Περιστέρι αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την φανέλα του Άρη κι αυτό γιατί έχει στα χέρια του μία άκρως δελεαστική πρόταση από την Τουρκ Τέλεκομ για να συνεχίσει στην γειτονική χώρα την καριέρα του! Όμως είναι σίγουρο ότι μέσα στις επόμενες μέρες και βδομάδες θα έχει και άλλες κρούσεις από το εξωτερικό και το πιθανότερο είναι ότι θα ξαναδοκιμάσει εκτός Ελλάδας.

Ήδη πέρυσι δοκίμασε στο τέλος της σεζόν να αγωνιστεί στη Γαλλία για λογαριασμό της Μπουζαλάκ. Ενδιαφέρον αναμένεται να υπάρξει από ομάδες υψηλότερου επιπέδου από τους Γάλλους και μένει να δούμε κατά πόσο μπορούν να πείσουν τον Τολιόπουλο να φύγει από την Ελλάδα. Η Τουρκ Τέλεκομ σίγουρα έχει τη δυνατότητα να του προσφέρει ότι επιθυμεί και έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο παρκέ.

Τα εντυπωσιακά νούμερα και οι «ματιές» των «αιώνιων»
Όταν ένας Έλληνας παίκτης δείχνει πως μπορεί να σταθεί σε πιο υψηλό επίπεδο και τραβάει τα βλέμματα με τις εμφανίσεις του, είναι δεδομένο πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στρέφουν τα βλέμματα πάνω του. Αυτό συμβαίνει και με τον Βασίλη Τολιόπουλο.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει κάτι στα χέρια του. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν το μυαλό του στους τελικούς, ο Τοίόπουλος θα μπορούσε να είναι μια συμπληρωματική λύση για εκείνους, όμως η αλήθεια είναι ότι με τα νούμερα που είχε φέτος θα είναι ένα πισωγύρισμα να χάσει χρόνο και ρόλο σε μια ομάδα εκ των «αιωνίων».

Ο Τολιόπουλος ήταν εξαιρετικός επιθετικά με τη φανέλα του Άρη και είχε στην Ευρώπη 14.4 πόντους, με 3.6 ασίστ, 2.4 ριμπάουντ, 0.8 κλεψίματα και 12.6 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, σε 17 παιχνίδια που αγωνίστηκε, ενώ σούταρε με 36.4% στο τρίποντο και 53.4% στο δίποντο. Όσο για το ελληνικό πρωτάθλημα, εκεί κατέγραψε 14 πόντους ανά αγώνα, με 4.4 ασίστ και 2.5 ριμπάουντ, σουτάροντας με 31% στο τρίποντο.

Έδειξε ότι μπορεί να ηγηθεί και πως μπορεί να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Εκτός από τη μεγάλη… ζήτηση που έχει από το εξωτερικό από συλλόγους που παίζουν στο EuroCup και το Basketball Champions League, ο Έλληνα διεθνής γκαρντ φέρεται να απασχολεί και ομάδες της Euroleague, χωρίς όμως προς το παρόν να υπάρχει κάτι χειροπιαστό και επίσημο, παρά μόνο σε φιλολογικό επίπεδο. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι το καλοκαίρι του Τολιόπουλου αναμένεται να είναι «καυτό» σε όλα τα επίπεδα…

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook