Πρώτο θέμα ο Βεζένκοφ – Τι ισχύει με το συμβόλαιο του

Ο Σάσα Βεζένκοφ αναμένεται να αποχωρήσει το καλοκαίρι από τους Σακραμέντο Κινγκς, αφού δεν υπολογίζεται και ήδη έχουν ξεκινήσει τα σενάρια τόσο στην Ευρώπη όσο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για το μέλλον του.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, είναι νούμερο ένα θέμα συζήτησης στα ΜΜΕ, τα δεδομένα για το συμβόλαιο του, αλλά και τις επιλογές του είναι συγκεκριμένα, ενώ είναι άγνωστο αν θα αποφασίσει να παραμείνει στο NBA, ή θα επιστρέψει στη Euroleague.

Από εκεί και πέρα, ο Αμερικανός δημοσιογράφος του «Spotrac», Κιθ Σμιθ έκανε μία ιδιαίτερη ανάλυση σχετικά με τα δεδομένα γύρω από τον Σάσα και κυρίως για το συμβόλαιο του, που θα κρίνει πολλά, μιας και σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν μπορεί να αποδεσμευτεί τόσο απλά αν αποφασίσει να αφήσει το ΝΒΑ και να γυρίσει στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν μπορεί μονομερώς να αποφασίσει ότι θα φύγει. Θα πρέπει οι Κινγκς να τον αποδεσμεύσουν. Έχει εγγυημένο συμβόλαιο για τη νέα σεζόν, το οποίο προβλέπει απολαβές ύψους 6,6 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ υπάρχει option στην πλευρά της ομάδας και για τη μεθεπόμενη σεζόν με απολαβές ύψους 6,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Σακραμέντο ελέγχει την κατάσταση, όχι ο Βεζένκοφ», αναφέρει.

«Το να σκεφτεί να αποσυρθεί και μετά να υπογράψει στην Ευρώπη, μάλλον δεν θα λειτουργήσει, διότι η FIBA δεν θα το εγκρίνει κατά πάσα πιθανότητα», σημειώνει.

«Δεν είμαι σίγουρος πώς θα το διαχειριστούν. Εκτός αν υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει ανάμεσα στις δύο πλευρές, που θα κάνει το deal του να μην είναι εγγυημένο. Ή αν οι Κινγκς ή κάποια άλλη ομάδα μετά από ανταλλαγή επωμιστεί τα 6,6 εκατομμύρια δολάρια που προβλέπεται να λάβει τη νέα σεζόν», κατέληξε.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook